Помер Євген Сверстюк

01.12.2014, 21:26
Помер Євген Сверстюк - фото 1
Сьогодні, 1 грудня 2014 р., на 86-му році життя після важкої хвороби спочив у Бозі один із ініціяторів і лідерів відродження Української Автокефальної Православної Церкви, довголітній редактор газети «Наша віра», парафіянин Різдво-Богородичного храму м. Києва Євген Сверстюк

Консисторія Харківсько-Полтавської єпархії Української Автокефальної Православної Церкви з глибоким сумом сповіщає, що 1 грудня 2014 р. на 86-му році життя після важкої хвороби спочив у Бозі один із ініціяторів і лідерів відродження Української Автокефальної Православної Церкви, довголітній редактор газети «Наша віра», парафіянин Різдво-Богородичного храму м. Києва Євген Сверстюк.

Євген Сверстюк

Вихований у побожній волинській родині, Євген Сверстюк все життя лишався взірцем гідного наслідування Христа. Він не дав себе зламати репресивній совєтській системі, попри систематичні переслідування, арешт і заслання. Його публіцистичні твори стали взірцем об’єктивного виявлення в українській культурі християнського стрижня, розкриття його креативної сили. До останньої миті життя спочилий зберігав внутрішній спокій, глибокий аналітичний розум, щиру віру в Бога і мудрість Божого Провидіння. Він завжди займав активну суспільну позицію, не пов’язуючи себе з жодною політичною партією. Найвищою відзнакою, яку присвоїла йому громадська думка, було визнання Євгена Сверстюка «совістю української нації».

Про час і місце похорону буде повідомлено додатково.