• Головна
  • Новини
  • Особи, які хочуть відновити пам'ятники Леніну, повинні бути відлучені від Церкви, – архиєпископ Ігор (Ісіченко)...

Особи, які хочуть відновити пам'ятники Леніну, повинні бути відлучені від Церкви, – архиєпископ Ігор (Ісіченко)

10.09.2014, 16:20
Особи, які хочуть відновити пам'ятники Леніну, повинні бути відлучені від Церкви, – архиєпископ Ігор (Ісіченко) - фото 1
За словами архиєпископа Харківського і Полтавського УАПЦ, знесення пам'ятників Леніну – це виконання другої церковної заповіді.

Ісіченко.jpgАрхиєпископ Харківський і Полтавський УАПЦ (оновленої) Ігор (Ісіченко), вважає, що люди, які зносять пам'ятники Леніну, сумлінно виконують другу церковну заповідь – «не сотвори собі кумира» і приписи Карфагенського собору.

Нагадаємо, що в Харкові невідомі починають зносити пам'ятники Леніну. В останні місяці від рук невідомих постраждали відразу кілька монументів.

«Для християнина – будь-то православного, католика або протестанта – ідеологічна доктрина Леніна, а тим більше комуністичний культ з його реліквіями, беззастережно ворожі», – вважає православний єрарх.

Єпископ відзначає, що за своєю суттю більшовицька доктрина являє собою неоязичницьку релігійну систему зі своїми заповідями, ритуалами, священними книгами, єрархією і кастовим поділом.

Щодо знесення пам'ятника кумиру комуністів в Києві архієпископ висловився так: «Пам'ятник Леніну був не просто символом - власне, він виступав київським аналогом московського мавзолею, головною реліквією комуністичного культу в Україні», – стверджує архиєпископ Ігор.

«З точки зору православного церковного права ті, хто руйнує пам'ятники з граніту Леніну, сумлінно виконують другу церковну заповідь та приписи Карфагенського собору. Зате особи, які тим чи іншим способом намагатися відновити об'єкти ідолопоклонницького культу, повинні бути відлучені від Церкви і піддані епітимії », - підкреслив архиєпископ Харківський і Полтавський Ігор (Ісіченко). Про це повідомляють «Харківські новини».