• Головна
  • Новини
  • Архиєреї, які не хочуть єднання УАПЦ, мають полишити свої кафедри, - Братство св. Андрія Первозваного...

Архиєреї, які не хочуть єднання УАПЦ, мають полишити свої кафедри, - Братство св. Андрія Первозваного

07.03.2014, 11:20
Представники Братства святого апостола Андрія Первозваного УАПЦ підтримали ініціативу архиєпископа Харківського і Полтавського Ігоря (Ісіченка) щодо об’єднання єпархій Української Автокефальної Православної Церкви.

Представники Братства святого апостола Андрія Первозваного УАПЦ підтримали ініціативу архиєпископа Харківського і Полтавського Ігоря (Ісіченка) щодо об’єднання єпархій Української Автокефальної Православної Церкви. Вони схвалюють умови, які висунув єрарх задля віднови канонічної єдності Церкви, та запропонували низку додаткових кроків, запровадження яких, на їхню думку, призведе до подолання церковного розколу.

«У відповідь на Ваше звернення від 2 березня 2014 року хочу висловити цілковиту підтримку запропонованим вами крокам задля подолання довготривалої кризи в УАПЦ, - йдеться у заяві голови Братства Тараса Дмитрика.

Представники Братства святого апостола Андрія Первозваного, зазначають, що вони впродовж понад 10 років домагаються скликання чергового Помісного Собору та «очищення УАПЦ від випадкових кон'юнктурників, що з'явилися в її лоні для розвалу та нищення з середини».

Від імені Братства святого апостола Андрія Первозваного Тарас Дмитрик пропонує додаткові кроки задля подолання розколу:

1. У випадку відмови правлячих архиєреїв західноукраїнських єпархій УАПЦ від реальних дій для подолання розколу, вважати ці кафедри вакантними.

2. Просити архиєпископа Харківського і Полтавського Ігоря, як легітимно обраного Помісним Собором УАПЦ 2000 р. керуючого справами Патріархії УАПЦ, після обрання на єпархіальних зборах духовенства і мирян кандидатів до архиєрейського служіння, організувати їхнє канонічне рукоположення та очолення вакантних єпархій.

3. Просити легітимного керуючого справами Патріархії УАПЦ архиєпископа Ігоря очолити спільне засідання Архиєрейського собору та членів Патріаршої Ради УАПЦ, вірних заповітові Патріарха Димитрія, визначення дати чергового Помісного Собору та призначення складу Передсоборної комісії.

4. Просити високопреосвященнішого митрополита Антонія прийняти на себе повноваження духовного провідника відповідно до домовленостей 1999 року між бл.памяті Патріархом Димитрієм та бл. памяті митрополитом Константином, та котрі були визначені Помісним Собором УАПЦ 2000 року.