• Головна
  • Новини
  • Фестиваль «Прощання з колядою» у Львові зібрав кошти на Євромайдан...

Фестиваль «Прощання з колядою» у Львові зібрав кошти на Євромайдан

03.02.2014, 13:30
Захід організувало Львівське ставропігійне Братство св. ап. Андрія Первозваного УАПЦ.

У приміщенні Львівського будинку органної та камерної музики 2 лютого відбувся XVII-й фестиваль української коляди “Прощання з колядою», який щорічно проводиться Львівським ставропігійним Братством св. ап. Андрія Первозваного УАПЦ.

Цьогорічний захід був присвячений українським патріотам на Майдані. Під час проведення розколяди братчики організували збір коштів на лікування поранених у Києві.

Захід зібрав велику кількість духовенства та вірних УАПЦ у Львові. Підтримати Україну прибули також українські колективи з діаспори (Польща та Румунія), а також хори храмів УАПЦ м. Львова, Золочева та Івано-Франківська та парафія Преображення ГНІХ УГКЦ м. Львова.

Молитвою за Україну та її народ розпочав фестиваль Митрополит Львівський УАПЦ Макарій разом із численним духовенством єпархії.

Голос львівського «Євромайдану» Софія Федина разом із залом соборно колядували повстанські коляди. Саме під час виконання цих творів і відбувся збір коштів, результати якого було оголошено наприкінці розколяди. Всього було зібрано 13 000,00 грн. та 50 євро.

Як повідомив РІСУ голова організаційного комітету Юрій Федів: «Цього дня ми об’єднали в молитві сотні львів’ян. Ми зуміли зібрати кошти для потерпілих та водночас організували творчу зустріч наших колективів та добрих друзів».

Завершився фестиваль «Прощання з колядою» соборною молитвою за Україну «Боже Великий».