• Головна
  • Новини
  • Архиєпископ Ігор (Ісіченко) для виходу з кризи в УАПЦ запропонував визнати владу Предстоятеля УПЦ в діаспорі (Константинопольський Патріархат)...

Архиєпископ Ігор (Ісіченко) для виходу з кризи в УАПЦ запропонував визнати владу Предстоятеля УПЦ в діаспорі (Константинопольський Патріархат)

09.07.2013, 10:13
Архиєпископ Ігор (Ісіченко) для виходу з кризи в УАПЦ запропонував визнати владу Предстоятеля УПЦ в діаспорі (Константинопольський Патріархат) - фото 1
Таку позицію владика висловив, реагуючи на заяву Національної конференції Всеукраїнського братства апостола Андрія Первозваного «Зупинити кризу УАПЦ – наша християнська суспільна місія».

Ісіченко.jpgАрхиєпископ Ігор (Ісіченко), який очолює Харківсько-Полтавську єпархію УАПЦ(о), вважає, що спостерігається "деґрадація єпархій" УАПЦ і закликав зупинити кризу шляхом визнання духовної влади Предстоятеля УПЦ в діаспорі (Константинопольський Патріархат). Таку позицію владика висловив, реагуючи на заяву Національної конференції Всеукраїнського братства апостола Андрія Первозваного «Зупинити кризу УАПЦ – наша християнська суспільна місія».

 «Руйнівні процеси, розпочаті після упокоєння повікнезабутнього Патріярха Димитрія, звели нанівець безперечні здобутки УАПЦ за 1989-2000 роки, пов’язані з відновою ідентичности київського православ’я, активізацією суспільного служіння громад, широким залученням мирян до церковного життя, плеканням духу соборности, сміливими євангелізаційними проєктами. Ми з сумом спостерігаємо за деґрадацією єпархій, котрі свого часу відмовилися прийняти за предстоятеля митрополита УАПЦ в діаспорі та пішли шляхом перетворення УАПЦ в Україні на конґломерат громад, фактично незалежних від церковної влади»,  йдеться у заяві архиєпископа Ігоря.

Щоб відновити авторитет УАПЦ владика пропонує «прийняти рукоположення в УАПЦ до 2000 року, вийти з розколу й поєднатися з УПЦ в діяспорі".

Архиєпископ Ігор вважає, що для декого з єпископів це буде важким кроком. Разом з тим він запевнив про готовність Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ(о) до активної участі в цьому процесі.