• Головна
  • Новини
  • Архиєрейський Собор УАПЦ розглянув організаційні питання життя Церкви...

Архиєрейський Собор УАПЦ розглянув організаційні питання життя Церкви

04.07.2013, 15:17
Архиєрейський Собор УАПЦ розглянув організаційні питання життя Церкви - фото 1
У приміщенні Патріархії Української Автокефальної Православної Церкви м. Києва 3 липня відбулося засідання Архиєрейського Собору під головуванням Предстоятеля УАПЦ Митрополита Київського і всієї України Мефодія (Кудрякова).

У приміщенні Патріархії Української Автокефальної Православної Церкви м. Києва 3 липня відбулося засідання Архиєрейського Собору під головуванням Предстоятеля УАПЦ Митрополита Київського і всієї України Мефодія (Кудрякова).

За повідомленням сайту «Помісна Церква», участь у Соборі взяли усі архиєреї Церкви, окрім єпископа Черкаського Іларіона, який, як йдеться у повідомленні, не зміг прибути у зв’язку з терміновими справами у єпархії.

УАПЦw.jpg

На засіданні Архиєрейського Собору вирішувалися організаційні питання щодо святкування 1025-річчя Хрещення Руси-України всією повнотою Церкви та в єпархіях, йшлося про внутрішнє життя Церкви,  про відкриття монастирів, видавництво настольного календаря на 2014 рік. Мова також велась про продовження діалогу між православними юрисдикціями щодо об’єднання.

Собор благословив провести 28 липня урочисте богослужіння за участю єпископату та духовенства УАПЦ у патріаршому свято-Андріївському кафедральному соборі м.Києва з нагоди ювілею хрещення Руси-України.

Собор ухвалив також 14 серпня, в день пам’яті мучеників Макавейських, у Спасо-Преображенському Угорницькому чоловічому монастирі Української Автокефальної Православної Церкви провести урочистості з нагоди святкування 1025-ліття Хрещення Руси-України та 10-ї річниці відродження Угорницької обителі.  

Єрархи ознайомились з ескізом нового ордену та медалі УАПЦ для відзначення духовенства і мирян, що послужили Церкві та сприяли її розбудові, а також затвердили кандидатів з єпархій для нагородження.

На Соборі також було обговорено питання щодо покращення якості настільного календаря на 2014 рік. Для цього сформували спеціальну комісію.

Йшлося на Соборі і про перехід до УПЦ Київського Патріархату трьох колишніх єпископів УАПЦ. Владики наголосили, що УАПЦ є вільною православною спільнотою, де кожен її член має право вирішувати де, як і з ким молитись в майбутньому, однак при цьому зауважили, що за зраду «відповіді перед справедливим Суддею не оминути нікому з людей».