• Головна
  • Новини
  • В УАПЦ розпочав роботу Архиєрейський Собор: двох єпископів на засідання не впустили...

В УАПЦ розпочав роботу Архиєрейський Собор: двох єпископів на засідання не впустили

04.04.2013, 17:15
В УАПЦ розпочав роботу  Архиєрейський Собор: двох єпископів на засідання не впустили - фото 1
4 квітня 2013 року в Києві, у приміщенні Патріархії Української Автокефальної Православної Церкви, розпочав свою роботу Архиєрейський Собор УАПЦ на чолі з Предстоятелем Митрополитом Мефодієм (Кудряковим).

10.jpg4 квітня 2013 року в Києві, у приміщенні Патріархії Української Автокефальної Православної Церкви, розпочав свою роботу Архиєрейський Собор УАПЦ на чолі з Предстоятелем Митрополитом Мефодієм (Кудряковим).

Серед питань порядку денного на зустрічі архиєреями заплановано обговорити стан справ в УАПЦ, а також питання щодо унормування канонічного устрою УАПЦ, її сучасного статусу та місця в українському суспільстві у зв'язку з новими політичними та церковними викликами, повідомляє  Рomisna.

Архиєрейський Собор розпочався з конфлікту: до участі в роботі вищого органу церковного управління не допустили двох єпископів. Із залу засідання видалили єпископа Львівського та Самбірського Іоана (Швеця) та єпископа Хмельницького та Кам’янець-Подільського Адріана (Кулика). 13 березня 2013 року єпископ Адріан звернувся листом до єпископату УАПЦ з пропозиціями скликати канонічний Помісний Собор УАПЦ для вирішення критичної ситуації, що склалась в цій Церкві.

Як сказано в повідомленні, обидва єрархи покинули приміщення Патріархії. Зазначається також, що вони є послідовними захисниками ідеї єднання УАПЦ з УПЦ Київського та Московського Патріархатів у єдину Помісну Православну Церкву.