• Головна
  • Новини
  • УАПЦ ініціює Перший міжнародний конгрес теологів та істориків Церкви в Україні...

УАПЦ ініціює Перший міжнародний конгрес теологів та істориків Церкви в Україні

10.07.2012, 00:30
Українська Автокефальна Православна Церква виступила ініціатором проведення Першого міжнародного конгресу теологів та істориків Церкви в Україні, на якому передбачається обговорення сучасного стану церковно-державних і власне церковних відносин.

Українська Автокефальна Православна Церква виступила ініціатором проведення Першого міжнародного конгресу теологів та істориків Церкви в Україні, на якому передбачається обговорення сучасного стану церковно-державних і власне церковних відносин, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на організаторів заходу.

Організатори події зазначають, що "минуло майже два роки з того часу як відгриміли передвиборчі баталії президентських перегонів. До влади в Україні прийшли евразійськоорієнтовані політичні сили...  Фактично Україна опинилася між двох центрів впливу. І кожен з них залучає власні можливості та ресурси в першу чергу на свою користь".

На конференції розглянуть реакцію українських Церков на ці виклики. "Аналізуючи те, що відбувалося останніми роками, ми можемо констатувати – Українські Церкви так і не знайшли в собі сили зрозуміти всю хибність такої боротьби, - заявляють в оргкомітеті. - Провідні християнські організації України опинилися в ситуації гострого протистояння, спровокованого їх материнськими Церквами. Знову, як в минулі роки, українська паства стає заручницею боротьби не за свої інтереси. Чому таке відбувається? Хто за цим стоїть? І, які можливі наслідки даних процесів для України?"

Саме відповідь на це питання і збирається шукати організаційний комітет Першого міжнародного конгресу теологів та істориків Церкви в Україні. Проведення заходу заплановане на кінець жовтня 2012 року. В ході проведення Першого міжнародного Конгресу теологів та істориків Церкви в Україні передбачається робота наступних секцій:


     - Церква та держава: проблеми співіснування
     - Церква і громадянське суспільство.
     - Міжконфесійний простір України

За результатами Першого міжнародного Конгресу теологів та істориків Церкви в Україні передбачається видання спецвипуску збірки наукових праць «Сучасна Українська Церква».