• Головна
  • Новини
  • Архиєрейський Собор УАПЦ обговорив стосунки з УПЦ КП, але рішень не оприлюднив...

Архиєрейський Собор УАПЦ обговорив стосунки з УПЦ КП, але рішень не оприлюднив

26.12.2011, 09:34
Архиєрейський Собор УАПЦ обговорив стосунки з УПЦ КП, але рішень не оприлюднив - фото 1
У приміщенні Патріархії УАПЦ в Києві під головуванням Митрополита Київського і всієї України Мефодія, Предстоятеля УАПЦ, 23 грудня 2011 року відбулося позачергове засідання Архиєрейського Собору Української Автокефальної Православної Церкви.

Собор_УАПЦ.jpgУ приміщенні Патріархії УАПЦ в Києві під головуванням Митрополита  Київського і всієї України Мефодія, Предстоятеля УАПЦ, 23 грудня 2011 року відбулося позачергове засідання Архиєрейського Собору Української Автокефальної Православної Церкви.

За повідомленням сайту “Автокефалія”, «ключовою темою Архиєрейського Собору стало обговорення питань, які виникли у зв’язку з останніми діями перших осіб УПЦ Київського Патріархату, в тому числі і їх публічними заявами, направленими супроти Предстоятеля та єпископату УАПЦ».

Як прокоментував для “Автокефалії” один з учасників Собору єпископ Хмельницький і Кам’янець-Подільський Адріан: «Наша паства і духовенство має вільний доступ до своїх архиєреїв, постійно з ними спілкується, то ж поки нема нагальної потреби оприлюднювати усі рішення Собору на весь світ. Повірте, жодної необхідної інформації наш єпископат від мирян не приховує. Питання в тому, навіщо їм це? Хіба лише для того, щоб вони мали що обговорювати і коментувати в Інтернеті».