• Головна
  • Новини
  • Патріарх Кирил пропонує УАПЦ канонічний статус самостійної Церкви в рамках РПЦ...

Патріарх Кирил пропонує УАПЦ канонічний статус самостійної Церкви в рамках РПЦ

27.04.2011, 09:08
Патріарх Кирил пропонує УАПЦ канонічний статус самостійної Церкви в рамках РПЦ - фото 1

Приєднатися до Російської Православної Церкви (РПЦ) пропонує Українській Автокефальній Православній Церкві (УАПЦ) Патріарх Московський і всієї Русі Кирил. Про таку його пропозицію повідомив в ефірі 5 каналу Предстоятель УАПЦ, Митрополит Київський і всієї України Мефодій (Кудряков).

Mefodiy.gifПриєднатися до Російської Православної Церкви (РПЦ) пропонує Українській Автокефальній Православній Церкві (УАПЦ) Патріарх Московський і всієї Русі Кирил. Про таку його пропозицію повідомив в ефірі 5 каналу Предстоятель УАПЦ, Митрополит Київський і всієї України Мефодій (Кудряков).

"Він сказав, – зазначив Митрополит Мефодій, – що ви вже більше 10 років ведете переговори з Вселенським Патріархатом, а віз на місці, а я вам пропоную статус, який має закордонна Російська Православна Церква – ви зберігаєте за собою автокефалію, той устрій який ви маєте, всі ваші церкви, кошти будуть у вашому розпорядженні, єдине – будете присутні на Соборах владики Володимира (Сабодана) (УПЦ МП)".

РПЦЗ увійшла в 2007 році до РПЦ за умови збереження свого автономного статусу. Нещодавно в Америці вибухнув скандал, пов'язаний зі спробами Московського Патріархату підпорядкувати собі Православну Церкву в Америці. Проте впливовий священик ПЦА розповів про безперспективність таких спроб. 

Очевидно, що головна стратегія Патріарха Кирила полягає у залученні до РПЦ будь-яких "проблемних" православних спільнот з метою зміцнення і посилення міжнародного впливу Московського Патріархату,  повідомляє «Релігія в Україні».