• Головна
  • Новини
  • В УАПЦ призначили “опікуна” для парафій на Львівщині, що не входять до Львівської єпархії УАПЦ...

В УАПЦ призначили “опікуна” для парафій на Львівщині, що не входять до Львівської єпархії УАПЦ

09.02.2011, 10:10
В УАПЦ призначили “опікуна” для парафій на Львівщині, що не входять до Львівської єпархії УАПЦ - фото 1
На засіданні, яке відбулося 3 лютого в Києві, Архиєрейський Собор УАПЦ розглянув низку кадрових та управлінських питань, питань, що стосуються внутрішнього життя Церкви.

Sobor-UAOC.jpgНа засіданні, яке відбулося 3 лютого в Києві, Архиєрейський собор УАПЦ розглянув низку кадрових та управлінських питань, питань, що стосуються внутрішнього життя Церкви. Після розгляду справ у Хмельницькій єпархії УАПЦ було вирішено звільнити від керування Хмельницькою єпархією владику Романа, Митрополита Вінницького і Брацлавського.

Згідно з рішенням Собору, в майбутньому єпархія «розвиватиметься під канонічним проводом власного архиєрея, єпископа Хмельницького і Кам’янець-Подільського». Водночас Предстоятель та єпископат УАПЦ заявили, що не заперечуватимуть, аби парафії УАПЦ в Хмельницькій області, які досі знаходилися в юрисдикції владики Романа, зберегли таку можливість і в майбутньому.

Члени Собору, за інформацією сайту «Автокефалія», задовольнили прохання духовенства Львівської області, яке не належить до складу Львівської єпархії УАПЦ, про надання духовної опіки. Собор прийняв таке рішення: «Благословити єпископу Святошинському Іоану духовно опікуватися парафіями Львівської області, які належать до юрисдикції УАПЦ і не входять до складу Львівської єпархії УАПЦ, а також парафіями, що увійшли до лона УАПЦ з архиєпископом Феодосієм (Пециною)».

Окрім того, Собор розглянув та схвалив нову редакцію типового статуту Консисторії (Єпархіального управління) УАПЦ (відповідно до вимог Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» та інших законодавчих актів України)