Тернопільська єпархія УАПЦ одержала нового архиєрея

29.12.2010, 10:04
Тернопільська єпархія УАПЦ одержала нового архиєрея - фото 1
В Тернополі 28 грудня відбулося засідання Архиєрейського Собору УАПЦ. Учасники засідання ухвалили рішення про призначення нових архиєреїв на Тернопільську та Львівську кафедри.

Тернопільський_владика_1.jpgВ Тернополі 28 грудня відбулося засідання Архиєрейського собору УАПЦ. Учасники засідання ухвалили рішення про призначення нових архиєреїв на Тернопільську та Львівську кафедри.

Зокрема було вирішено:

– ухвалити пропозицію Предстоятеля про призначення вікарного архиєрея на Тернопільську єпархію УАПЦ;

– створити Тернопільсько-Червоногородське вікаріатство УАПЦ;

– єпископом Тернопільським і Червоногородським визначено бути архимандриту Мстиславу (Гуку), клірику Дрогобицько-Самбірської єпархії УАПЦ.

Цього ж дня, 28 грудня, перед вечірнім богослужінням, з благословення Предстоятеля УАПЦ єпископ Черкаський і Кіровоградський Іларіон у співслужінні єпископа Житомирського і Поліського Володимира, єпископа Харківського і Полтавського Афанасія, єпископа Вишгородського і Подільського Володимира, вікарія Київської єпархії в кафедральному митрополичому соборі Різдва Христового здійснив наречення архимандрита Мстислава на єпископа Тернопільського і Червоногородського. Про це інформує сайт "Автокефалія".

Єпископська хіротонія архимадрита Мстислава відбудеться 29 грудня.