В УАПЦ рукоположили нового єпископа

17.11.2010, 11:44
В УАПЦ рукоположили нового єпископа - фото 1
Предстоятель УАПЦ Митрополит Мефодій 15 листопада під час богослужіння в храмі святого великомученика Димитрія Солунського в Києві здійснив чернечий постриг клірика Київської єпархії УАПЦ протоєрея Володимира Черпака в ієромонахи.

Володимир_Черпак.jpgПредстоятель УАПЦ Митрополит Мефодій 15 листопада під час богослужіння в храмі святого великомученика Димитрія Солунського в Києві здійснив чернечий постриг клірика Київської єпархії УАПЦ протоєрея Володимира Черпака в єромонахи. Після цього Митрополит Мефодій возвів єромонаха Володимира в сан архимандрита. Наступного дня, 16 листопада, в цьому ж храмі Предстоятель УАПЦ відправив Літургію з чином наречення та єпископської хіротонії архимандрита Володимира (Черпака) на єпископа Вишгородського і Подільського.

Як інформує сайт «Автокефалія», співслужили Митрополиту Мефодію єпископи: Фастівський Михаїл, Житомирський і Поліський Володимир, Чернівецький і Хотинський Герман та Святошинський Іоан.

«Святкування 20-ліття відродження УАПЦ засвідчило, що неможливо її подолати і знищити. Чому? Та тому, що прагнення до Автокефалії Церкви живе серед народу Божого  ? і в цьому сила Церкви», — зазначив під час хіротонії нововисвячений владика.