Предстоятель УАПЦ привітав Собор УПЦ Канади

16.07.2010, 14:45
Предстоятель УАПЦ привітав Собор УПЦ Канади - фото 1
Представники УАПЦ також висловили привітання новому Предстоятелю Української Православної Церкви в Канаді, якого оберуть саме на цьому Соборі.

SobUOAC.jpgАрхиєрейський Собор Української Автокефальної Православної Церкви, що зібрався 16 липня 2010 року в Києві, привітав учасників та організаторів 22-го Собору Української Православної Церкви в Канаді.

«Нині вся повнота Української Автокефальної Православної Церкви на чолі з Його Блаженством, Блаженнійшим Мефодієм, Митрополитом Київським і всієї України, Предстоятелем УАПЦ, більше десятка Високопреосвященних і Преосвященних Владик, кількох тисяч священиків, дияконів та ченців, та мільйонів віруючих України щиро вітають рідних по плоті і духу православних українців, зібраних у ці дні у богоспасаємому місті Вінніпезі…Нехай усі рішення, які з Промислу Божого прийме Ваш Святий Собор, і надалі сприятимуть зміцненню Святої Православної Церкви, утвердженню наших древніх батьківських ідей та переконань. Віримо, що зовсім скоро між нашими Церквами запанує повна канонічна єдність, і уже на черговому Помісному Соборі Української Автокефальної Православної Церкви, або 23-му Соборі Української Православної Церкви, зможуть бути взаємоприсутніми і співслужити єрархи наших сестринських Церков», – йдеться у привітанні.

Представники УАПЦ також висловили привітання новому Предстоятелю Української Православної Церкви в Канаді, якого оберуть саме на цьому Соборі.

Як вже РІСУ повідомляла, Українська Православна Церква Канади (Константинопольський Патріархат) готується до виборів митрополита. Чинний Глава цієї Церкви Архиєпископ Вінніпегу та Центральної єпархії Митрополит Іван Стінка вперше оголосив про намір залишити пост Предстоятеля УПЦ Канади і вийти на відпочинок ще 15 квітня під час засідання наради Консисторії. Тоді він пояснив, що таке рішення прийняв після довгих роздумів, молитов, а також з уваги на стан свого здоров'я. Публічне оголошення у цій справі Митрополит Іван має намір зробити на 22-му Звичайному Соборі УПЦ Канади, який відбудеться 12-18 липня 2010 року в Вінніпезі.

КИЇВ