• Головна
  • Новини
  • Львівське ставропігійне братство звернеться до міської влади щодо перейменування вулиць Львова...

Львівське ставропігійне братство звернеться до міської влади щодо перейменування вулиць Львова

15.02.2010, 15:52
Ювілейна 20-та конференція Львівського крайового ставропігійного братства св. ап. Андрія Первозваного відбулася 13 лютого у стінах історичного Ставропігійного комплексу на вул. Руській у Львові.

ЛЬВІВ — Ювілейна 20-та конференція Львівського крайового ставропігійного братства св. ап. Андрія Первозваного відбулася 13 лютого у стінах історичного Ставропігійного комплексу на вул. Руській у Львові. На уростостях були присутні всі голови, які очолювали організацію впродовж 20-річчя. Новим Головою братства обрали Романа Максимовича, заступниками — Тараса Дмитрика і Юрія Федіва.

Після загальної молитви, учасники заходу підсумували діяльність Братства у 2009 році та впродовж минулого двадцятиліття, затвердили план роботи на 2010 рік. На конференції, як проінформували РІСУ її організатори, відзначили, що це — найстаріша і єдина організація релігійного характеру на території України, яка була відроджена 1990 року та постійно діє в УАПЦ впродовж 20 років і є правонаступником Львівського ставропігійного успенського братства.

Також відбулося обговорення проблем та перспектив єдиного і найстаршого видання в УАПЦ — часопису «Успенська Вежа», який діє уже впродовж 19 років.

Братство прийняло рішення звернутися до міської ради Львова з проханням про перейменування вулиць міста, зокрема частини  вулиці Мечнікова на вул. Патріарха  Димитрія. Також члени конференції ухвалили рішення про здійснення всіх необхідних першопочаткових дій щодо відновлення музею Ставропігії.

Після звітування управи Братства, присутні делегати переобрали керівні органи Львівського крайового ставропігійного братства св. ап. Андрія Первозваного. Новим Головою обрали Романа Максимовича, заступниками — Тараса Дмитрика і Юрія Федіва.

Головним  редактором «Успенської Вежі» затверджено  Олега Пендерецького, членами редколегії – Віру Маркович, Миколу Бандрівського, Романа Максимовича та Юрія Федіва.