Від COVID-19 помер єрарх Румунської Православної Церкви

21.05.2020, 10:16
Від COVID-19 помер єрарх Румунської Православної Церкви - фото 1
Архиєпископ Сучавський і Редеуцкий Румунської Православної Церкви Пімен (Зайна) помер 20 травня на 92-му році життя в Інституті інфекційних захворювань імені Матея Бальча в Бухаресті,

Архиєпископ Сучавський і Редеуцький Румунської Православної Церкви Пімен (Зайна) помер 20 травня на 92-му році життя в Інституті інфекційних захворювань імені Матея Бальча в Бухаресті, повідомляє Портал "Credo.Press" з посиланням на прес-службу Румунського Патріархату .

За офіційною інформацією, організм архиєпископа був ослаблений перенесеним коронавірусом, а безпосередньою причиною смерті став серцевий напад.

Архиєпископ Пімен був інфікований коронавірусом у середині квітня; 20 квітня санітарний літак доставив його з Сучави в Бухарест, де його госпіталізували з пневмонією.

Згідно з приписами санітарної влади Румунії, єрарх повинен бути похований в повністю ізольованому від зовнішнього світу гробі.

Архиєпископ Пімен став першим єпископом Румунського Патріархату, який помер під час нинішньої пандемії коронавірусної інфекції.