• Головна
  • Новини
  • У двох архиєреїв Білоруської Православної Церкви виявили коронавірус, один з них у реанімації...

У двох архиєреїв Білоруської Православної Церкви виявили коронавірус, один з них у реанімації

21.04.2020, 14:13
У двох архиєреїв Білоруської Православної Церкви виявили коронавірус, один з них у реанімації - фото 1

У двох архиєреїв Білоруської Православної Церкви Московського Патріархату діагностований коронавірус. Як повідомляє у своєму блозі мінський священик Олександр Шрамко, мова йде про архиєпископа Новогрудського і Слонімського Гурія (Апалько) і єпископа Борисовского і Мариногорского Веніямина (Тупека).

У двох архиєреїв Білоруської Православної Церкви Московського Патріархату діагностований коронавірус. Як повідомляє у своєму блозі мінський священик Олександр Шрамко, мова йде про архиєпископа Новогрудського і Слонімського Гурія (Апалько) і єпископа Борисовского і Мариногорского Веніямина (Тупека), пише "Портал-Credo.Ru".

"Архиєпископ Гурій перебуває у реанімації, а зараження єпископа Веніаміна виявили перед відвідуванням монастиря в Малих Лядах главою держави на Великдень, в результаті чого високого гостя він не зустрічав, - пише о. Олександр. - Остання згадка на сайтах єпархій про служіння єпископа Веніаміна - Велика субота, а архиєпископа Гурія - Вхід Господній в Єрусалим".

Ймовірно, перебуваючи вже в інфікованому стані, обидва єрархи 9 квітня брали участь в очному засідання Синоду усіх єпископів БПЦ МП. Всього в цій Церкві налічується 15 правлячих архиєреїв.

Як відомо, президент Білорусі Олександр Лукашенко залишається єдиним главою європейської держави, який відноситься до числа "ковідоскептиків" і перешкоджає запровадженню в країні карантинних заходів. Зокрема, він неодноразово підкреслював, що доступ до храмів Білорусі на Великдень буде вільним для всіх. Тим часом, число офіційно виявлених випадків інфікування коронавірусом в Білорусі сягнуло 6 тисяч і перевершило аналогічний показник в Україні, населення якої майже в 4 рази більше білоруського.