• Головна
  • Новини
  • Православні Церкви світу просять мирян залишатися вдома, окрім УПЦ МП, яка кличе на Великодні Богослужіння, - експерт...

Православні Церкви світу просять мирян залишатися вдома, окрім УПЦ МП, яка кличе на Великодні Богослужіння, - експерт

16.04.2020, 12:15
Сербська Церква відома своєї безпрецедентною відданістю православної вірі, але це не завадило їй діяти адекватно. Так само заборонені служби в церквах в Чорногорії, Греції… А це теж дуже віддані православній вірі країни".

Сербська Православна Церква відмовилася від традиційного святкування Великодня і закликали вірян цього року "помолитися Богові в своєму будинку, в домашній церкві.

 Сербська Церква відома своєї безпрецедентною відданістю православної вірі, але це не завадило їй діяти адекватно, - прокоментувала це рішення керівниця проекту “Балканський оглядач” Наталя Іщенко.

Вона нагадала, що напередодні влада Сербії анонсувала запровадження рекордної – 84-х годинної! – комендантської години на всі Великодні свята. Церква намагалася домовитися про пом’якшення заходів, але потім погодилася. "Зрештою, в СПЦ розуміють – якщо віряні, не дай Боже, захворіють після відвідування служби, це буде виглядати погано із будь-якої точки зору, але зокрема це ще і не додасть церкви авторитету, - впевнена Іщенко. - Так само заборонені служби в церквах в Чорногорії, Греції… А це теж дуже віддані православній вірі країни".

"Україна, де Предстоятель однієї з православних Церков кличе людей збиратися на пасхальні Богослужіння, попре карантин, на цьому фоні виглядає, на жаль, як острівець середньовіччя в Європі", - зазначила експерт. Про це інформує Espreso.tv.