• Головна
  • Новини
  • Елладська Церква перенесла святкування Великодня на 26-27 травня...

Елладська Церква перенесла святкування Великодня на 26-27 травня

02.04.2020, 13:11
Елладська Церква перенесла святкування Великодня на 26-27 травня - фото 1

Постійний Священний Синод Елладської Церкви, який проводився позачергово 1 квітня в режимі телеконференції, вирішив перенести святкування Великодня на ніч з 26 на 27 травня. Тоді буде відправлена Великодня Літургія за участю вірян. Це пов'язано з безпрецедентними карантинними заходами, запровадженими урядом Греції через загрозу пандемії коронавірусу.

Постійний Священний Синод Елладської Церкви, який проводився позачергово 1 квітня в режимі телеконференції, вирішив перенести святкування Великодня на ніч з 26 на 27 травня. Тоді відправлять Великодню Літургію за участю вірян.

Це пов'язано з безпрецедентними карантинними заходами, запровадженими урядом Греції через загрозу пандемії коронавірусу.  Про це інформує Сerkvarium.

synodiko_ekklisaki.jpg

Синодали закликали віруючих залишатися вдома до 11 квітня, з жалем визнавши, що тимчасова відмова від Причастя на цей період - безпрецедентна ситуація.

При цьому позиція Церкви про те, що через Євхаристію вірусна хвороба розповсюджуватись не може, залишається незмінною.

Синод заради збереження духу синодальної єдності заборонив будь-кому - від єпископів до дияконів - давати будь-які коментарі в ЗМІ, окрім митрополита Навпактського та Святовласієвського Єрофея.