• Головна
  • Новини
  • Терміново: Олександрійський Патріарх Феодор ІІ визнав ПЦУ...

Терміново: Олександрійський Патріарх Феодор ІІ визнав ПЦУ

08.11.2019, 12:00
Терміново: Олександрійський Патріарх Феодор ІІ  визнав ПЦУ - фото 1

Сьогодні, 8 листопада, Патріарх Олександрійський і всієї Африки Феодор ІІ під час літургії в день Собору Архістратига Михаїла (за новим стилем) у храмі на його честь у столиці Єгипту під час Божественної літургії поминав ім‘я Митрополита Київського і всієї України Епіфанія як Предстоятеля автокефальної Православної Церкви України.

Сьогодні, 8 листопада, Патріарх Олександрійський і всієї Африки Феодор ІІ під час літургії в день Собору Архистратига Михаїла (за новим стилем) у храмі на його честь у столиці Єгипту під час Божественної літургії поминав ім‘я Митрополита Київського і всієї України Епіфанія як Предстоятеля автокефальної Православної Церкви України.

Достовірність інформації підтверджено з двох інформованих джерел. Пізніше очікується офіційне повідомлення. Про це написав у Facebook речник ПЦУ архиєпископ Євстратій (Зоря).

Таким чином Олександрійський Патріархат долучився до числа Церков, які визнають автокефалію Православної Церкви України. Як відомо, Олександрійська Церква має у диптихах друге після Вселенського Патріархату місце.

 Патріарх Олександрійський і всієї Африки Феодор ІІ

Митрополита Епіфанія згадано на 46-й хвилині.

Про Православні Церкви, диптих — читайте інфографіку РІСУ:

Православні Церкви світу в інфографіці