• Головна
  • Новини
  • Собор Польської Православної Церкви оприлюднив своє рішення щодо автокефалії ПЦУ...

Собор Польської Православної Церкви оприлюднив своє рішення щодо автокефалії ПЦУ

31.10.2019, 13:55

Польська Автокефальна Православна Церква (ПАПЦ) підтримує незалежність Православної церкви України, що спирається на догматично-канонічних нормах, а не діях “розкольників”. Про це йдеться в комюніке ПАПЦ, оприлюдненому після проведення Собору архиєпископів церкви 29 жовтня у Варшаві.

Польська Автокефальна Православна Церква (ПАПЦ) підтримує незалежність Православної церкви України, що спирається на догматично-канонічних нормах, а не діях “розкольників”. Про це йдеться в комюніке ПАПЦ, оприлюдненому після проведення Собору архиєпископів церкви 29 жовтня у Варшаві, повідомляє Укрінформ.

“Польська Автокефальна Православна Церква не проти надання автокефалії Церкві в Україні, що спиратиметься на догматично-канонічних нормах усієї Церкви, а не на групу відступників-розкольників. Відступники від науки святої Церкви не можуть представляти здоровий церковний організм, оскільки це порушує євхаристійну єдність православ’я”,- йдеться в заяві ПАПЦ.

Як підкреслюється, таким чином Собор ПАПЦ не змінив свою позицію стосовно незалежності ПЦУ, що міститься в рішеннях соборів польської церкви від 9 травня 2018 року, 25 червня 2018 року та 2 квітня 2019 року.

Нагадаємо, 5 січня цього року Вселенський Патріарх Варфоломій підписав Томос, яким надав незалежний статус Православній Церкві України. Елладська Православна Церква першою після Константинополя визнала автокефалію ПЦУ.