• Головна
  • Новини
  • Одіозний митрополит УПЦ МП погрожує «всеправославним апокаліпсисом» у разі визнання помісними Церквами ПЦУ...

Одіозний митрополит УПЦ МП погрожує «всеправославним апокаліпсисом» у разі визнання помісними Церквами ПЦУ

25.09.2019, 14:56
Одіозний митрополит УПЦ МП погрожує «всеправославним апокаліпсисом» у разі визнання помісними Церквами ПЦУ - фото 1
«Буде така боротьба за єдність православ'я, що каменя на камені не залишиться», - такі погрозливі "прогнози" дав митрополит Запорізький та Мелітопольський Лука (УПЦ МП). Саме він взяв на себе місію бути рупором «всеправославного апокаліпсису».

«Буде така боротьба за єдність православ'я, що каменя на камені не залишиться», - такі погрозливі "прогнози" дав митрополит Запорізький та Мелітопольський Лука (УПЦ МП). Саме він взяв на себе місію бути рупором «всеправославного апокаліпсису».

Лука.jpg

Одіозний митрополит  у своєму телеграм-каналі закликає до розколів всередині помісних Церков у випадку визнання ПЦУ:

"Навіть якщо Синодом або Собором архиєреїв тієї чи іншої Православної Церкви під тиском і буде прийняте позитивне рішення щодо визнання ПЦУ, то всередині цієї ж Церкви обов'язково знайдеться достатня кількість розсудливих архиєреїв, духовенства та мирян, які залишатимуться вірними канонічному церковному устрою. Ці люди за жодних умов не приймуть визнання ПЦУ і припинять згадувати тих предстоятелів і архиєреїв, які її визнали. Вірні сини і дочки Православної Церкви так само за жодних умов не приймуть нову модель церковних відносин, яку... нав'язує Православ'ю Дімітріос Архондоніс", - прогнозує він.

При цьому войовничий митрополит не вперше закликає "вірних синів та дочок" піти на відкритий бунт проти своєї Церкви лише через питання визнання ПЦУ, яке не впливає на догматику (віросповідання):

 "Що робити тим священнослужителям, які не хочуть брати участі в сатанинській «церковній» вакханалії, затіяній предтечами антихриста?... Потрібно негайно виходити з тих церковних спільнот і припиняти євхаристійне спілкування з тими єпископами, які погодилися  йти шляхом зради своєї віри. Формальне дотримання канонічного права в умовах війни, що почалася проти Православ'я - неможливе. Потрібно відчувати і розуміти внутрішній сенс церковних канонів, живучи в дусі і традиції Священного Передання", - закликає він.

Ці випади митрополита УПЦ МП прокоментував Сerkvarium:

"Можна припустити, що Москва вже чітко розуміє безперспективність створення глобального міжцерковного розколу та неефективність власних потуг запобігти визнанню ПЦУ. Єдине, що залишається - перейти на шантаж помісних Церков внутрішніми розколами, що фактично означає в перспективі необхідність створення парасинагог для бунтівників. Тобто, в чому звинувачували українських автокефалів - те робитимуть самі".