• Головна
  • Новини
  • Архиєрейський Собор Сербської Православної Церкви вирішив не визнавати ПЦУ...

Архиєрейський Собор Сербської Православної Церкви вирішив не визнавати ПЦУ

20.05.2019, 09:43
Архиєрейський Собор Сербської Православної Церкви вирішив не визнавати ПЦУ - фото 1
На офіційному сайті Сербської Патріархії з'явився прес-реліз рішень Архиєрейського Собору, засідання якого відбувалося з 9 по 18 травня.

На офіційному сайті Сербської Патріархії з'явився прес-реліз рішень Архиєрейського Собору, засідання якого відбувалося з 9 по 18 травня.

serby.jpg

В ньому оголошено, що СПЦ не визнає "парацерковну структуру" в Україні, яку вона вважає досі "церковним розколом", а рішення Вселенського патріарха надати автокефалію - «невдалою спробою вирішити проблему «через коліно», в односторонньому порядку, без діалогу з УПЦ МП та РПЦ та без всеправославних консультацій.

Крім того, Собор «пожалівся» на інші проблеми, які спіткали Сербську Церкву: нерівна боротьба з державами за збереження Косово та Метохії; ворожість та дискримінація СПЦ в країнах колишньої Югославії, особливо в Хорватії, Боснії та Герцеговині, Північнй Македонії та особливо Чорногорії; неканонічне вторгенння румунських єпископа та священика на канонічну територію СПЦ у Східній Сербії; ріст чисельності різних розкольників та сектантів тощо.

 Це рішення Архиєрейського Собору СПЦ прийняте на тлі візиту архиєпископа Кіпру Хризостома до Бєлграда, де він обговорював з Патріархом Іринеєм питання визнання ПЦУ. Про це інформує Сerkvarium.