• Головна
  • Новини
  • Архиєпископа Албанського не виключали з процесу вирішення українського питання, - архиєпископ Кіпру Хризостом...

Архиєпископа Албанського не виключали з процесу вирішення українського питання, - архиєпископ Кіпру Хризостом

16.05.2019, 13:02
Архиєпископа Албанського не виключали з процесу вирішення українського питання, - архиєпископ Кіпру Хризостом - фото 1
Предстоятель Кіпрської Церкви архиєпископ Хризостом заперечив, що начебто отримав від Вселенського Патріарха прохання виключити Албанського архиєпископа Анастасія з процесу обговорення українського питання.

Предстоятель Кіпрської Церкви архиєпископ Хризостом заперечив, що начебто отримав від Вселенського Патріарха прохання виключити Албанського архиєпископа Анастасія з процесу обговорення українського питання. Про це інформує Cerkvarium з посиланням на Грецьке інтернет-видання Romfea.

Xris-visit.jpg

Причиною такого прохання ЗМІ, що розповсюдили такі чутки, називають незгоду Анастасія з Патріархом Варфоломієм по Україні. Архиєпископ Хризостом заявив, що такого прохання від Патріарха Варфоломія не отримував. Албанського предстоятеля постійно інформують про зустрічі близькосхідних патріархів, а сам Хризостом підтримує телефонний зв’язок з Анастасієм.

Найближчим часом Хризостом поїде до Болгарії, Сербії та Греції, і Анастасій знає про це. Нарешті, в заяві архиєпископа Хризостома лунає прохання не розповсюджувати неправдиву інформацію, яка приносить багато шкоди у цій справі. Висловлюється сподівання, що докладаються усі зусилля, щоб принести благо для всього Православ'я та слави Божої.

За повідомленням Cerkvarium, такі чутки продукуються заради того, щоб внести розбрат у стосунки між предстоятелями Церков "грецького пулу". Кіпрський предстоятель Хризостом під час зібрання так званого малого Синаксу у складі предстоятелів чотирьох найдавніших грецьких церков (Антіохія, Александрія, Єрусалим та Кіпр) оголосив себе модератором процесу обговорення шляхів вирішення проблеми міжправославної кризи через надання Вселенським Патріархом автокефалії Українській Церкві.

Cerkvarium публікував повідомлення про те, що Кіпрський предстоятель в рамках свого миротворчого мандату може запропонувати Патріарху Московському Кирилу за погодженням з іншими предстоятелями Церков надати автокефалію УПЦ МП.