• Головна
  • Новини
  • Болгари закликали Синод БПЦ визнати Православну Церкву України...

Болгари закликали Синод БПЦ визнати Православну Церкву України

31.01.2019, 11:50
Болгари закликали Синод БПЦ визнати Православну Церкву України - фото 1
На болгарському порталі петицій оприлюднено звернення до Синоду БПЦ з вимогою визнати Православну Церкву України.

На болгарському порталі петицій оприлюднено звернення до Синоду БПЦ з вимогою визнати Православну Церкву України. Про це повідомляє Сerkvarium.

Неофіт.jpg

У тексті йдеться про те, що кремлівський режим Путіна анексував Крим, розпочав війну проти України на Донбасі. Молоді люди стали на захист своєї Батьківщини та віддавали власне життя. У той час як РПЦ розповідала, що має духовно захищати українців. Після цього були масові звернення вірян з проханням надати автокефалію. Вселенський патріархат підтримав цю ідею та скасував акт 1686 р. про право Москви висвячувати митрополита Київського.

«Як і інші православні народи, православні українці заслуговують на власну автокефальну церкву», ‒ йдеться у тексті петиції.

Болгари розуміють, що їхній єпископат перебуває під великим тиском з боку зовнішньої сили, проте вони впевнені «що ваша совість і ваша канонічна свідомість змусять вас стати на бік справедливості та канонів».

«Ми хочемо запевнити вас, що ми, громадяни, які підписали цю петицію, міцно стоїмо за вами, і ми впевнені, що болгарські державні установи також підтримають вас», ‒ продовжують автори документу.

25 січня відбулось засідання Священного Синоду БПЦ , на якому розглядалось українське питання. Більшість разом з патріархом Неофітом підтримує українську автокефалію. Однак для прийняття остаточного рішення було вирішено передати це питання на вивчення до Канонічної комісії при Синоді Болгарської Церкви.