• Головна
  • Теми
  • Православна Церква Чехії та Словаччини висловила підтримку УПЦ (МП)...

Православна Церква Чехії та Словаччини висловила підтримку УПЦ (МП)

12.11.2018, 14:13
Православна Церква Чехії та Словаччини висловила підтримку УПЦ (МП) - фото 1

Митрополит Чеських земель і Словаччини Ростислав висловив солідарність з митрополитом Київським УПЦ (МП) Онуфрієм на тлі отримання Україною автокефалії. Про це він заявив в суботу, 10 листопада, в словацькому Пряшеві на зустрічі з єпископом Віктором, главою представництва УПЦ при європейських міжнародних організаціях.

Митрополит Чеських земель і Словаччини Ростислав висловив солідарність з митрополитом Київським УПЦ (МП) Онуфрієм на тлі отримання Україною автокефалії. Про це він заявив в суботу, 10 листопада, в словацькому Пряшеві на зустрічі з єпископом Віктором, главою представництва УПЦ при європейських міжнародних організаціях, пише "Інтерфакс".

Ростислав.jpeg

"Ми дуже переживаємо за братську Українську православну Церкву. Ми з вами молитовно підтримуємо і будемо підтримувати Українську Православну Церкву на чолі з Блаженнішим митрополитом Онуфрієм. Ми не говоримо "ваш український народ", але говоримо "наш народ", тому що ми єдині у Христі і належимо до єдиної соборної і апостольської Церкви", - сказав митрополит Ростислав.

Глава Православної Церкви Чехії та Словаччини також висловив надію на мудрі рішення всього вселенського православ'я в зв'язку з церковною ситуацією в Україні.

"Як свідчить історія, ніколи втручання держави і політики в справи Церкви не закінчувалося успішно, тому що не можна побудувати навіть тимчасове благо на порушенні святих канонів православної Церкви", - зазначив митрополит.