• Головна
  • Теми
  • Предстоятель Польської Церкви закликає Вселенського Патріарха скликати міжправославний Синаксис з українського питання...

Предстоятель Польської Церкви закликає Вселенського Патріарха скликати міжправославний Синаксис з українського питання

05.10.2018, 14:34
Предстоятель Польської Церкви закликає Вселенського Патріарха скликати міжправославний Синаксис з українського питання - фото 1
Митрополит Варшавський і всієї Польщі Сава закликав Вселенського Патріарха Варфоломія скликати Синаксис Предстоятелів Православних Церков, щоб обговорити українське церковне питання.

Митрополит Варшавський і всієї Польщі Сава закликав Вселенського Патріарха Варфоломія скликати Синаксис Предстоятелів Православних Церков, щоб обговорити українське церковне питання. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ (МП) з посиланням на orthodoxia.info.

Сава.jpg

Предстоятель Православної Церкви Польщі направив Вселенському Патріарху листа, у якому наголосив на необхідності обговорення українського питання, ситуація навколо якого, як зазначає Блаженніший владика Сава у своєму посланні, з кожним днем ​​погіршується.

Митрополит Варшавський Сава, який кілька днів тому підписав спільну заяву з Патріархом Олександрійським Феодором, закликав зберігати тверезість з українського церковного питання. Він не говорить у своєму листі про тему автокефалії, а лишень наголошує на необхідності зустрічі Предстоятелів, задля ширшого обговорення церковного питання в регіоні.