• Головна
  • Новини
  • Патріарх Олександрійський в Одесі нагородив Новинського орденом за заслуги перед Вселенським Православ'ям...

Патріарх Олександрійський в Одесі нагородив Новинського орденом за заслуги перед Вселенським Православ'ям

01.10.2018, 13:33
Патріарх Олександрійський в Одесі нагородив Новинського орденом за заслуги перед Вселенським Православ'ям - фото 1
27 вересня 2018 року в Одесу з візитом прибув Патріарх Олександрійський і всієї Африки Феодор - Предстоятель Олександрійської Православної Церкви.

"Перебуваючи з дружнім візитом в Україні, в Одесі, Предстоятель Олександрійської Православної Церкви Блаженніший Патріарх Олександрійський і всієї Африки Феодор II удостоїв мене найвищої честі, і за заслуги перед Вселенським Православ'ям нагородив найвищою нагородою Олександрійської Православної Церкви - нагрудним хрестом святого Апостола і євангеліста Марка", - про це на своїй сторінці в Фейсбук написав Вадим Новинський, повідомляє News.bigmir.net.

Новінський.jpg

27 вересня 2018 року в Одесу з візитом прибув Патріарх Олександрійський і всієї Африки Феодор - Предстоятель Олександрійської Православної Церкви.

28 вересня в 09.00 Патріарх Феодор звершив Літургію в Свято-Троїцькому соборі м.Одеси.

29 вересня Предстоятель Української Православної Церкви (Московського Патріархату), Митрополит Київський і всієї України Онуфрій прибув з візитом до Одеси.

Відбулася зустріч Митрополита Онуфрія з Феодором II, а потім вони разом взяли участь в Літургії з нагоди дня пам'яті преподобного Кукші Одеського.

73O6593.jpg

Як повідомляє офіційний сайт УПЦ, Олександрійський Патріарх зазначив, що своєю присутністю на урочистостях в Одеській єпархії свідчить про те, що саме Українська Православна Церква є єдиною канонічною Церквою в Україні.