• Головна
  • Теми
  • Делегат УПЦ (МП) на Асамблеї Православ’я назвав умову, за якої можна буде говорити про Єдину Православну Церкву в Україні...

Делегат УПЦ (МП) на Асамблеї Православ’я назвав умову, за якої можна буде говорити про Єдину Православну Церкву в Україні

27.06.2018, 12:44
Делегат УПЦ (МП) на Асамблеї Православ’я назвав умову, за якої можна буде говорити про Єдину Православну Церкву в Україні - фото 1
26 червня у приміщенні Парламенту Грецької Республіки відбулося засідання Міжпарламентської Асамблеї Православ`я. Тема цьогорічного зібрання «Парламентська демократія і християнські цінності: 25 років Міжпарламентської Асамблеї Православ`я».

26 червня у приміщенні Парламенту Грецької Республіки відбулося засідання Міжпарламентської Асамблеї Православ`я. Тема цьогорічного зібрання «Парламентська демократія і християнські цінності: 25 років Міжпарламентської Асамблеї Православ`я». Вітальні слова та доповіді звучали від представників парламентських делегацій Греції, Болгарії, Вірменії, Росії, Грузії, Кіпру, Литви, Латвії, Румунії, Сербії та інших країн.

Асамблея.jpg

Україну на сесії представили народний депутат Вадим Новінський і глава Адміністративного апарату Київської митрополії УПЦ єпископ Віктор (Коцаба).

Як йдеться у повідомленні Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ, питання стосовно ініціатив щодо надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні сьогодні вже активно обговорюється на рівні Помісних Православних Церков та керівництв країн Європи, єпископ Віктор «доніс до високого зібрання офіційну позицію УПЦ щодо згаданих ініціатив».

Асамблея_2.jpg

«Українська Православна Церква не виступає категорично проти ідеї автокефалії, в чому сьогодні нас намагаються звинуватити опоненти. Позиція нашої Церкви співзвучна із загальною думкою Помісних Православних Церков про першочергове повернення в лоно визнаної всім Вселенським Православ`ям канонічної Церкви тих наших братів і сестер, які відкололися від Неї, що відкриє можливість для подальшого серйозного обговорення майбутнього канонічного статусу єдиної Православної Церкви в Україні», – зазначив представник УПЦ (МП).

В УПЦ (МП) повідомляють: «У своєму слові Генеральний секретар МАП депутат парламенту Греції Андреас Михаілідіс підкреслив, що Міжпарламентська Асамблея Православ`я у своїй діяльності підтримує тільки канонічні релігійні організації, тому члени МАП стурбовані останніми подіями в церковному житті України та підтримують тільки Українську Православну Церкву, що буде відображено у підсумковій резолюції XXV Генеральної Асамблеї МАП».

Перед учасниками Міжпарламентської Асамблеї Православ`я також виступив Новінський В.В.

Робота XXV Ювілейної Генеральної Асамблеї Міжпарламентської Асамблеї Православ`я продовжиться до 30 червня.