• Головна
  • Новини
  • На Криті обговорили публічну теологію в інформаційну епоху...

На Криті обговорили публічну теологію в інформаційну епоху

21.06.2018, 14:58
На Криті обговорили публічну теологію в інформаційну епоху - фото 1
На о.Крит (Колібарі), у Православній академії, у тій самій залі, де рівно два роки тому відбувався Великий Собор Православної Церкви, проходила ІІ Міжнародна конференція «Цифрові медіа і православне пастирське служіння».

Ректор Відкритого православного університету Георгій Коваленко виступив на цій конференції із доповіддю.

Крит-Коваленко-w.jpg

«Рівно через 2 роки після Великого Православного Собору на Криті в тому самому залі, де він проходив, під час своєї доповіді презентував учасникам конференції «Цифрові медіа і православне пастирське служіння» переклад документів Собору, які видав Відкритий Православний Університет Святої Софії-Премудрості, показав промо Таємний код віри і говорив про богословіє-онлайн і публічну теологію», — написав у себе на ФБ о. Георгій.

Свої вітання конференції через офіційних представників надіслали Вселенський Патріарх, Патріарх Олександрійський, Патріарх Антіохійський, Патріарх Єрусалимський, Патріарх Грузинський, архиєпископ Кіпрський, митрополит Варшавський і всієї Польщі та архиєпископ Тиранський (Албанія). Привітав учасників і місцевий архиєрей — митрополит Кісамський Амфілохій

Робота конференції тривала чотири дні, до 21 червня.

У ній брали участь церковні єрархи і священики з усього світу — усього 103 доповідачі з 18 країн. Вони говорили про цифрову екосистему як місце для нового засобу вираження П’ятидесятниці, повідомляє «Православіє в Україні».