• Головна
  • Теми
  • У Польській Православній Церкві відреагували на лист Митрополита Онуфрія...

У Польській Православній Церкві відреагували на лист Митрополита Онуфрія

12.05.2018, 17:11
9 травня 2018 відбувся Архиєрейський Собор Польської Православної Церкви. В офіційному прес-релізі серед іншого зазначено, що Собор отримав листа від Митрополита Київського і всієї України Онуфрія про поточний стан Православної Церкви в Україні.

9 травня 2018 відбувся Архиєрейський Собор Польської Автокефальної Православної Церкви. В офіційному прес-релізі серед іншого зазначено, що Собор отримав листа від Митрополита Київського і всієї України Онуфрія про поточний стан Православної Церкви в Україні.

Єпископат Польської Церкви розглянув листа та висловив свою позицію. Архиєреї вважають, що церковне життя канонічної Православної Церкви повинно опиратися на принципи догматичної науки – канонів Православної Церкви. Також єпископи зазначають, що порушення цього принципу приносить хаос у життя Церкви – йдеться у повідомленні.

Як і передбачалось, у питанні надання автокефалії українському православ’ю ПАПЦ зайняла вичікувальну позицію, — повідомляє власкор РІСУ.

Нагадаємо, як вже писала РІСУ 4 травня у Варшаві перебував народний депутат України В.Новинський, який в контексті поставленого з Москви завдання створення «ініціативної групи» з блокування надання автокефалії Української Церкви зустрічався з Митрополитом Варшавським Савою Польської Автокефальної Православної Церкви.

«Завданням делегації було переконати митрополита Варшавського в недоцільності надання автокефалії Українській Церкви. Також обговорювалося прибуття 19-20 травня в Варшаву делегації Константинопольського Патріархату», – повідомляє Інформаційний спротив.

Однак православне духовенство Польщі не захоплене візитом суперечливого українського політика Вадима Новинського, який побував у глави ПАПЦ Митрополита Сави. Про це заявляли церковні та світські діячі, наближені до польського православного єпископату, які просили не називати їхніх прізвищ. Утім, якихось офіційних заяв із цього приводу польські єпископи не робитимуть, аби не нагнітати зайвих емоцій.