• Головна
  • Новини
  • До Церкви без Філарета і Новинський міг би перебігти, - релігієзнавець...

До Церкви без Філарета і Новинський міг би перебігти, - релігієзнавець

07.05.2018, 11:16
Відомий релігієзнавець Юрій Чорноморець не поділяє стурбованості тих людей, які вважають, що Патріарху Філарету не варто виставляти свою кандидатуру на посаду Предстоятеля Помісної Православної Церкви України. Про це він написав у себе на Фейсбуці.

Відомий релігієзнавець Юрій Чорноморець не поділяє стурбованості тих людей, які вважають, що Патріарху Філарету не варто виставляти свою кандидатуру на посаду Предстоятеля Помісної Православної Церкви. Про це він написав у себе на Фейсбуці.

«Деякі люди дуже стурбовані тим, що Патріарх Філарет буде претендувати на предстоятельство в автокефальній Церкві, яка буде визнана вселенським православ'ям. Дивуюся цій стурбованості. Було б якось зовсім несподівано, якби не претендував. Тоді б до такої Церкви міг би і Новинський перебігти», - зазначив експерт.

«Крім того, не враховується критиками, що авторитет Патріарха Філарета низький лише у їх маргінальних колах. В цілому в суспільстві він є визнаним національним лідером, якому усі справи минулого давно забуті, а сьогоднішні справи - у всіх перед очима. Авторитет його сягає далеко за межі УПЦ КП як організації, і з цим нічого не можна поробити і безглуздо протидіяти, критикувати, обурюватися. Претендувати буде, подивимося що з цього вийде для всіх», - додав Юрій Чорноморець.

Як вже інформувала РІСУ, Патріарх УПЦ КП Філарет у інтерв’ю “Фактам» заявив, що не збирається йти на спочинок, готовий очолити Помісну Православну Церкву і виставлятиме свою кандидатуру на місце Предстоятеля.

«Буду. Я повинен залишатися, тому що треба завершити нелегку справу об'єднання Церкви. Не варто думати, що підписали папери - і все як по щучому велінню. Треба працювати і молитися», - сказав Патріарх Філарет.