• Головна
  • Новини
  • Москва своїми погрозами не зупинить невідворотне визнання автокефалії Церкви в Україні, - Патріарх Філарет...

Москва своїми погрозами не зупинить невідворотне визнання автокефалії Церкви в Україні, - Патріарх Філарет

04.05.2018, 10:25
Москва своїми погрозами не зупинить невідворотне визнання автокефалії Церкви в Україні, - Патріарх Філарет - фото 1

Заяви митрополита РПЦ Іларіона щодо можливості розколу у православ‘ї через визнання автокефалії Церкви в Україні нагадують погрози президента РФ Володимира Путіна ядерною зброєю. Такий коментар Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета розміщено на його сторінці у Facebook.

Заяви митрополита РПЦ Іларіона (Алфеєва) щодо можливості розколу у православ‘ї через визнання автокефалії Церкви в Україні нагадують погрози президента РФ Володимира Путіна ядерною зброєю. Такий коментар Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета розміщено на його сторінці у Facebook.

Філарет.jpg

«Погрози митрополита РПЦ Іларіона (Алфєєва) щодо можливості «великої схизми» в Православ‘ї з приводу визнання автокефалії Церкви в Україні - нагадують погрози Путіна ядерною зброєю. І одне, й інше - ознака слабкості. Бо, наприклад, СРСР не погрожував ядерною зброєю, адже мав потужну силу. А коли немає реальної сили - тоді намагаються лякати погрозами.

Якщо розкол і станеться, то в ньому опиниться лише РПЦ, і то на деякий час.

Слід розуміти, що такі заяви - ознака розпачу і безсилля. У Москві вже зрозуміли, що визнання автокефалії Церкви в Україні - невідворотне. І своїми погрозами вони його не зупинять».

Нагадаємо,  митрополит РПЦ Іларіон заявив, що якщо УПЦ отримає автокефалію, розкол у світовому православ'ї можна буде порівняти з Великим розколом 1054 року.