• Головна
  • Новини
  • «Буковинський вікарій далеко не єдиний у своїй середньовічній дрімучості», - експерт про «Зауваження» кам'янець-подільських священнослужителів УПЦ (МП)...

«Буковинський вікарій далеко не єдиний у своїй середньовічній дрімучості», - експерт про «Зауваження» кам'янець-подільських священнослужителів УПЦ (МП)

24.05.2016, 14:16
«Буковинський вікарій далеко не єдиний у своїй середньовічній дрімучості», - експерт про «Зауваження» кам'янець-подільських священнослужителів УПЦ (МП) - фото 1
Відомий релігієзнавець Олександр Саган прокоментував Зауваження щодо проекту документа Всеправославного Собору, які уклали представники Кам’янець-Подільська єпархія УПЦ (МП).

resize_image.jpgВідомий релігієзнавець Олександр Саган прокоментував Зауваження щодо проекту документа Всеправославного Собору, які уклали представники Кам’янець-Подільської єпархії УПЦ (МП). За його словами, факт розміщення документу на сайті Синодального інформаційно-просвітницького відділу прояснює настрої і в Київській митрополії.

«Буковинський вікарій далеко не єдиний у своїй середньовічній дрімучості. У тихих єпархіальних заводях УПЦ (МП), виявляється, "православно-богословське" (і "єдино-правильне християнське") життя не завмерло - воно повертається у свої антикатолицькі й антипротестантські "доти" православного сектантства, порівняно із яким позиції афонських радикалів виглядають ліберальними. Бо лише із "доту" можна заявляти, що "християнського світу" немає, а є лише православ'я (яке чомусь стрімко зникає із карти світу) та єретики-розкольники...», – пише експерт на своїй фейсбук-сторінці.

Релігієзнавець також звертає увагу, що під документом Кам’янець-Подільської єпархії ніхто не поставив свої підписи.

«Абсурдність заяв настільки очевидна, що автори цього документу не захотіли особисто "прославитися" - заховалися під псевдо "єпархія". Проте факт розміщення документу на сайті Синодального інформаційно-просвітницького відділу прояснює настрої і в Київській митрополії», - наголошує Олександр Саган.

На сайті Синодально-просвітницького відділу УПЦ (МП) опубліковано Зауваження Кам’янець-Подільської єпархії УПЦ (МП) щодо документу «Відносини Православної Церкви з рештою християнського світу», прийнятого V Всеправославним передсоборовою нарадою у Шамбезі (Швейцарії) 10-17 жовтня.

Автори зауважень приходять до висновку, що документ ухвалений у Швейцарії, вступає у повне протиріччя з Євангелієм і вченням Господа нашого Ісуса Христа.