• Головна
  • Новини
  • Патріарх Єрусалимський: «Треба збиратися і шукати шляхи об'єднання Церкви в Україні»...

Патріарх Єрусалимський: «Треба збиратися і шукати шляхи об'єднання Церкви в Україні»

26.02.2015, 10:02
Патріарх Єрусалимський: «Треба збиратися і шукати шляхи об'єднання Церкви в Україні» - фото 1
Патріарх Єрусалимський Теофіл III провів панахиду у храмі Гробу Господнього за невинних жертв терористичного акту в Харкові.

Патріарх Єрусалимський Теофіл III провів панахиду у храмі Гробу Господнього за невинних жертв терористичного акту в Харкові.

Теофіл.jpg

«Я, як харків'янин, звернувся з проханням до Патріарха помолитися за всіх загиблих в теракті в Харкові, за одужання всіх поранених, за мир в Україні»,  – голова Українського міжконфесійного форуму Олександр Фельдман.

«Ми молимо Господа нашого Ісуса Христа про мирне вирішення цього конфлікту і про всі невинні життя, що стали жертвами цього кривавого протистояння, а також про швидке одужання поранених і якнайшвидше повернення біженців в свої будинки. Ми підтримуємо будь-які зусилля спрямовані на відновлення злагоди, миру і гармонії в Україні», – йдеться у листі-відповіді Патріарха.

Патріарх Теофіл III вважає, що Україні потрібна також церковна єдність:  «У момент розколу Церков об'єднати людей складно. Треба збиратися і шукати шляхи об'єднання Церкви». Про це він сказав вже під час зустрічі в Єрусалимі з О. Фельдманом. Про це повідомляє УНІАН-релігії.