• Головна
  • Новини
  • Антіохійська Церква перервала канонічне спілкування з Єрусалимським Патріархатом...

Антіохійська Церква перервала канонічне спілкування з Єрусалимським Патріархатом

06.05.2014, 11:08
Антіохійська Церква перервала канонічне спілкування з Єрусалимським Патріархатом - фото 1
Антіохійська Православна Церква після тривалих багато місяців спроб врегулювати відносини з Єрусалимської Православної Церквою, яка оскаржувала її юрисдикцію щодо держави Катар, перервала з нею канонічне спілкування.

Єрусалим.jpgАнтіохійська Православна Церква після тривалих багато місяців спроб врегулювати відносини з Єрусалимської Православної Церквою, яка оскаржувала її юрисдикцію щодо держави Катар, перервала з нею канонічне спілкування, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Седмица.ру.

Це рішення було прийнято на засіданні Священного Синоду Антіохійської Церкви, яке відбулося 29 квітня під головуванням Антіохійського Патріарха Іоанна Х.

Під час синаксису глав Православний Церков, який відбувся на початку березня у Стамбулі, представник Антіохійської Церкви митрополит Буенос- Айреський домагався негайного вирішення цієї проблеми і на знак протесту не підписав підсумковий документ цієї наради.

Як йдеться у повідомленні, Патріарх Іоанн Х доповів членам Синоду про всі вжиті спроби діалогу з Єрусалимською Церквою і про непримиренну позицію Патріарха Феофіла III, після чого було одностайно прийнято рішення припинити його поминання в диптиху і направити відповідні послання всім Помісним Церквам.