• Головна
  • Новини
  • Митрополит Володимир надіслав вітання новообраному Патріарху Болгарському Неофіту...

Митрополит Володимир надіслав вітання новообраному Патріарху Болгарському Неофіту

28.02.2013, 10:57
Митрополит Володимир надіслав вітання новообраному Патріарху Болгарському Неофіту - фото 1
24 лютого 2013 року на Патріаршому Виборчому Церковно-народному Соборі в Софії Патріархом Болгарським, Митрополитом Софійським був обраний митрополит Русенський Неофіт.

Сабодан.jpg24 лютого 2013 року на Патріаршому Виборчому Церковно-народному Соборі в Софії Патріархом Болгарським, Митрополитом Софійським був обраний митрополит Русенський Неофіт. 

Від імені Синоду УПЦ (МП) й всієї повноти цієї Церкви Митрополит Володимир привітав новообраного Патріарха Болгарського зі сходженням на Патріарший престол Болгарської Церкви.

«Господу було завгодно, щоб Ви прийняли жезл пастирського піклування про боголюбивий християнський народ Болгарії, і служіння це настільки високе, як і великотрудне. Сучасне суспільство ставить перед християнством безліч викликів, і тільки братня любов та перебування, за словом блаженного апостола Павла, в однодумності у всьому (Рим. 15, 5) служать дієвою запорукою успішного продовження рятівної місії Церкви у світі.


Пастиреначальник Христос нехай благословить Ваші труди на благо Христової Церкви, нехай подасть Вам радість і мир, зміцнить Ваші духовні й тілесні сили на многая й благая літа»,  – йдеться у привітанні Предстоятеля УПЦ (МП), яке поширив офіційний сайт цієї Церкви.