Д. Табачник отримав орден від Патріарха Сербського

26.03.2012, 11:10
Д. Табачник отримав орден від Патріарха Сербського - фото 1
Патріарх Сербський Іриней вручив Дмитру Табачнику орден святителя Сербського Сави і подякував за підтримку косовських сербів.

Табачник.jpgПатріарх Сербський Іриней вручив Дмитру Табачнику орден святителя Сербського Сави і подякував за підтримку косовських сербів.

16 березня Патріарх Сербської Православної Церкви Іриней зустрівся з Міністром освіти і науки, молоді та спорту України Дмитром Табачником, що знаходився з візитом в Бєлграді 14-16 березня 2012 року.


В ході зустрічі обговорювалася низка актуальних питань вселенського православ'я, а також положення сербського населення Косово і Метохії. В ході церемонії нагородження Святіший Патріарх Іриней особливо відзначив глибокі пізнання Д. В. Табачника в галузі історії Сербської Православної Церкви та сербського народу, а також його громадську діяльність, спрямовану на зміцнення єдності Православних Помісних Церков.
Його Святість висловив глибоку вдячність Дмитру Табачнику за активну і послідовну підтримку косовських сербів і підкреслив, що його виступи на цю тему, в тому числі перекладена на сербську мову робота "Космет: поранене серце Сербії", дуже високо оцінюються в Сербії.

В кінці зустрічі Патріарх Іриней нагородив Дмитра Табачника вищим орденом Сербської Православної Церкви - орденом святителя Сербського Сави II степеня за "мужню і самовіддану захист православних святинь і сербського народу Косово і Метохії".
У церемонії також взяли участь єпископ Ремезьянскій Андрій і посол України в Республіці Сербія В. Недопас. Про це інформує офіційний сайт РПЦ.