• Головна
  • Новини
  • РПЦ готується відсвяткувати Акт про канонічне спілкування з РПЦЗ...

РПЦ готується відсвяткувати Акт про канонічне спілкування з РПЦЗ

09.03.2012, 16:24
РПЦ готується відсвяткувати Акт про канонічне спілкування з РПЦЗ - фото 1
У Синодальному будинку в Нью-Йорку 6 березня під головуванням Першоєрарха Руської Православної Церкви Закордоном митрополита Східно-Американського і Нью-Йоркського Іларіона (Капрала)відбулося чергове засідання Архиєрейського Синоду РПЦЗ.

Іларіон КапралУ Синодальному будинку в Нью-Йорку 6 березня під головуванням Першоієрарха Руської Православної Церкви Закордоном митрополита Східно-Американського і Нью-Йоркського Іларіона (Капрала) відбулося чергове засідання Архиєрейського Синоду РПЦЗ. Пор це інформує УНІАН-релігії з посиланням на сайт Московської Патріархії.

Митрополит Іларіон повідомив про свою зустріч зі Патріархом РПЦ Кирилом, що відбулася 2 лютого в синодальній резиденції в Даниловому монастирі в Москві. В ході зустрічі обговорювалися питання, пов`язані з майбутнім святкуванням п`ятиріччя підписання Акту про канонічне спілкування.

Святкування ювілею пройде в травні 2012 року. На урочистості до Росії буде направлена офіційна делегація РПЦЗ на чолі з її першоєрархом. До складу делегації увійшли члени робочої групи, створеної для обговорення питань зміцнення церковної єдності.

Загальноцерковні урочистості за кордоном відбудуться в Лондоні і будуть приурочені до наради архипастирів Руської Православної Церкви Закордоном.