• Головна
  • Новини
  • Католікос-Патріарх Ілля ІІ отримав від Глави УПЦ диплом доктора богослов'я «Honoris causa»...

Католікос-Патріарх Ілля ІІ отримав від Глави УПЦ диплом доктора богослов'я «Honoris causa»

01.08.2011, 14:59
Католікос-Патріарх Ілля ІІ отримав від Глави УПЦ диплом доктора богослов'я «Honoris causa» - фото 1
У слові-відповіді Патріарх Ілля II сказав, що з вдячністю приймає цю почесну ступінь і підкреслив всю важливість розвитку богословської освіти сьогодні.

Sabodan-Illya.jpg30 липня Католикос-Патріарх всієї Грузії Ілія ІІ відвідав Київську духовну академію, де ознайомився з її історією, нинішнім устроєм і побутом.  В аудиторії навчального корпусу КДА пройшла зустріч Патріарха-Католікоса всієї Грузії Ілії ІІ з викладачами і студентами Київських духовних шкіл.

За повідомленням сайту УПЦ, у складі президії на зустрічі зайняли місця Митрополит Київський і всієї України Володимир і ректор Київських духовних шкіл архієпископ Бориспільський Антоній.

Також на зустрічі були присутні архієреї Грузинської Православної Церкви, митрополит Вінницький і Могилів-Подільський Симеон, єпископ Якутський і Ленський Роман, клірики Київської єпархії, представники грузинської діаспори Україні.

Відкриваючи зустріч, ректор Київської духовної академії архиєпископ Бориспільський Антоній ознайомив присутніх з біографією Патріарха-Католікоса, розповів про його внесок у розвиток богословської науки, перерахував книги та публікації Його Святості.

Владика ректор оголосив постанову Вченої Ради КДА про присудження Предстоятелю Грузинської Православної Церкви ступеня доктора богослов'я «Honoris causa».

У слові-відповіді Патріарх Ілля II сказав, що з вдячністю приймає цю почесну ступінь і підкреслив всю важливість розвитку богословської освіти сьогодні.

На завершення зустрічі владика ректор вручив Грузинському Патріархові екземпляри друкованих та мультимедійних видань КДА. У свою чергу Католікос-Патріарх Ілля ІІ передав у дар Київським духовним школам ікону святого Великомученика Георгія Побідоносця і книги, а Митрополитові – аудіо-диск із своїми музичними творами.