• Головна
  • Новини
  • Православна Церква в Америці розпочала обговорювати проект стратегічного плану свого розвитку...

Православна Церква в Америці розпочала обговорювати проект стратегічного плану свого розвитку

07.06.2011, 08:36
Стратегічний план присвячений перспективам розвитку Американської Церкви в найближче десятиліття. Проект опублікований для загального ознайомлення та всебічного обговорення.

Комітет Митрополичого Ради зі стратегічного планування Американської Православної Церкви презентував проект Стратегічного плану Американської Церкви, призначений для затвердження на 16-му Всеамериканському Соборі в листопаді цього року, повідомляє Релігія в Україні з посиланням на Православ'я і світ.

Стратегічний план присвячений перспективам розвитку Американської Церкви в найближче десятиліття. Проект опублікований для загального ознайомлення та всебічного обговорення.

У преамбулі проекту підкреслюється, що Американська Церква володіє багатоетнічною повноцінною автокефалією і історично походить від Російської Православної Церкви. Для досягнення єдності між православними юрисдикціями континенту Американська Церква зобов'язується працювати у складі Єпископської всеамериканской Асамблеї. Звертається увага на вади сучасного стану Церкви на Американському континенті, які полягають у неефективному керівництві, недостатньому фінансуванні, згубному впливі неправославної культури і відсутності адміністративного єдності серед православних Америки.

У плані вказуються десять основних завдань, що стоять перед Американською Церквою: розвиток парафіяльного життя, пожвавлення єпархіально-парафіяльних стосунків, воцерковлення молоді, поліпшення управління церковною організацією, розвиток системи богословської освіти, забезпечення постійної богословської освіти духовенства і мирян, зміцнення міжправославних зв'язків, зміна фінансування, поліпшення місії, формування позиції щодо сучасних культурно-морально-соціальних питань. Щодо кожного із зазначених завдань представлено низку конкретних пропозицій. Винятком є ??пункт про міжправославні стосунки, який поки що залишається неопрацьованим.