• Головна
  • Новини
  • Синод Істинно-Православної Церкви (С) обрав нового єпископа для «ЛНР»...

Синод Істинно-Православної Церкви (С) обрав нового єпископа для «ЛНР»

29.11.2019, 12:14
Синод Істинно-Православної Церкви (С) обрав нового єпископа для «ЛНР» - фото 1
Синод Істинно-Православної Церкви (С) обрав нового єпископа для служіння в окупованих районах Луганської області.

Синод Істинно-Православної Церкви (С) обрав нового єпископа для служіння в окупованих районах Луганської області.

Як повідомляє «Релігійна правда» з посиланням на  Credo Press, архимандрита Михайла Перешівайлова прийняли до кліру Централізованої релігійної організації Істинно-Православної Церкви (предстоятель митрополит Серафим Мотовилов – ІСЦ (С)) і обрали єпископом Краснолуцьким на засіданні Синоду, яке відбулося 22 листопада у Москві.

У засіданні під головуванням митрополита Серафима взяли участь 7 осіб, двоє з яких (митрополит Тихон Кисельов і архімандрит Трифон Банін) проголосували проти обрання архімандрита Михайла на єпископа.

24 листопада у Синодальному храмі св. архангела Рафаїла митрополит Серафим у співслужінні митрополита Солнечногірського і Клинського Марка, архиєпископа Володимирського і Орєхово-Зуєвського Вікентія і архієпископа Красногірського й Істрінського Сергія звершив архієрейську хіротонію єпископа Михаїла. Він став вікарієм предстоятеля ІСЦ (С), який буде керувати парафіями міст Красний Луч, Антрацит і Лутугине, розташованих на окупованій бойовиками території Луганської області.

Зазначається, що в “ЛНР” також діє Ровеньківська і Луганська єпархія ІСЦ (С), яку очолює єпископ Алексій.

Синод ІСЦ (С) також прийняв рішення почати духовне окормлення Всевеликого війська Донського.

У засіданні, крім головуючого, брали участь митрополити Тихон Кисельов, Андрій Давидов і Марк Воїнів, архиєпископи Вікентій Пантелєєв і Сергій Соснін і архімандрит Трифон Банин як секретар.