• Головна
  • Новини
  • Ізмаїльщину відвідав Предстоятель Російської Старообрядницької Церкви...

Ізмаїльщину відвідав Предстоятель Російської Старообрядницької Церкви

13.10.2011, 09:10
Ізмаїльщину відвідав Предстоятель Російської Старообрядницької Церкви - фото 1
Минулого тижня Ізмаїльщину відвідав Митрополит Московський і всієї Русі Корнилій, Предстоятель Російської Старообрядницької Церкви (РПСЦ). Візит був присвячений 200-літньому ювілею початку переселення старообрядців-некрасовців на береги Дунаю.

СтарообрядціМинулого тижня Ізмаїльщину відвідав Митрополит Московський і всієї Русі Корнилій, Предстоятель Російської Православної Старообрядницької Церкви (РПСЦ). Візит був присвячений 200-літньому ювілею початку переселення старообрядців-некрасовців на береги Дунаю, — повідомляє портал «Ізмаїл».

Мета відвідин владики Корнилія на бесарабську землю — спілкування зі старообрядцями, які проживають на Ізмаїльщині, а також обговорення питань, які хвилюють Старообрядницьку Церкву.

5 жовтня в ізмаїльському Свято-Нікольському старообрядницькому храмі архиєпископ Київський і всієї України Савватій, правлячий архиєрей РПСЦ в Україні, провів єпархіальні збори за участю 50 священиків зі всіх куточків держави. У ході зборів обговорювався стан РПСЦ і перспективи її подальшого розвитку.

Також 5 і 6 жовтня владика Корнилій відслужив Літургії у старообрядницьких храмах Ізмаїла, Муравльовки, Старої і Нової Некрасовки. А 6 жовтня взяв участь у відкритті 8 Міжнародної науково-практичної конференції «Липовани: російські старообрядці на Дунаї», присвяченій 200-літньому ювілею переселення старообрядців-некрасовців у Бесарабію, яка відбувалася в Ізмаїльському історико-краєнавчому музеї Придунав’я.

На конференцію прибуло кілька десятків гостей – учені, музейні працівники,  духовенство, які представляли Україну, Росію, Молдову, Польщу, Румунію, Італію, США. Перед початком конференції у приміщенні музею відбувалася виставка-продаж літератури з історії старообрядництва.

З привітальним словом до учасників конференції звернулися директор музею Придунав’я Ольга Тирон, глава РПСЦ Московський і всієї Русі Корнилій, представники старообрядницьких спільнот з Румунії та Ізмаїла.

Організатори конференції передбачили широку культурну програму: відвідини сімей нащадків старообрядців у селі Нова Некрасовка, участь у престольному празнику Івана Богослова в с. Стара Некрасовка, концерт фольклорних колективів липован з України і Румунії. Конференція завершилася 10 жовтня.