• Головна
  • Новини
  • Глава старообрядців України очолив підготовку Загального старообрядницького Собору...

Глава старообрядців України очолив підготовку Загального старообрядницького Собору

04.03.2011, 09:53
Глава старообрядців України очолив підготовку Загального старообрядницького Собору - фото 1
У залі прийомів митрополії в Рогожській слободі 2 березня пройшов перший день засідання чергової Ради Митрополії Руської Православної Старообрядницької Церкви. Для участі в Раді прибули всі єпископи, а також ікономи та благочинні єпархій.

staroobraydtsy.jpgУ залі прийомів митрополії в Рогожській слободі 2 березня пройшов перший день засідання чергової Ради Митрополії Руської Православної Старообрядницької Церкви. Для участі в Раді прибули всі єпископи, а також ікономи та благочинні єпархій. Про це повідомляє cайт Руської Православної Старообрядницької Церкви

У першій половині дня учасники Ради заслухали повідомлення Митрополита Корнилія про його участь у засіданні Ради при Президентові Російської Федерації щодо взаємодії з релігійними організаціями. Далі заслухали доповідь протоєрея В'ячеслава Зобніна про удосконалення порядку підготовки і проведення Соборів. 

Рішенням Ради створена комісія для участі у підготовці Загального старообрядницького собору, головою її призначено архиєпископа Київського і всієї України Саватія. Перше засідання комісій двох митрополій запропоновано провести в період святкування тижня свв. Жон-Мироносиць у Москві, на яке запросити архиєпископа Леонтія Білокриницького і всіх древлєправославних християн митрополита. 

Учасники Ради також розглянули питання про застосування на практиці нещодавно прийнятого Федерального закону «Про передачу релігійним організаціям майна релігійного призначення, що перебуває у державній або муніципальній власності». В обговоренні цього пункту порядку денного взяв участь провідний радник комітету Державної Думи у справах громадських об'єднань і релігійних організацій С. В. Медведко, він відповів на численні запитання членів Ради Митрополії. 

Обговоривши питання про допустимість навчання в інославних навчальних закладах, Рада Митрополії закликала християн початкову духовну освіту здобувати в Московському духовному училищі, питання ж про подальше навчання, в інославних навчальних закладах, вирішувати індивідуально, з благословення правлячого архиєрея, і продовжувати навчання під контролем духовного наставника. 

Рада Митрополії продовжила роботу 3 березня.