• Головна
  • Новини
  • Собору Руської Старообрядницької Церкви не подобається вплив Румунської митрополії на Білокриницьку українську єпархію...

Собору Руської Старообрядницької Церкви не подобається вплив Румунської митрополії на Білокриницьку українську єпархію

01.11.2010, 12:40

19-21 жовтня 2010 р. у Москві відбувався Собор Руської Православної Старообрядницької Церкви (РПСЦ), який розглянув, зокрема, проблеми старообрядницького духовного центру в селі Біла Криниця (Чернівецька область, Україна). Як відомо, старообрядці Білокриницького центру знаходяться в канонічних межах двох митрополій: Білокриницької (що знаходиться у румунському місті Браіла) та Московської.

19-21 жовтня 2010 р. у Москві відбувався Собор Руської Православної Старообрядницької Церкви (РПСЦ), який розглянув, зокрема, проблеми старообрядницького духовного центру в селі Біла Криниця (Чернівецька область, Україна). Як відомо, старообрядці Білокриницького центру знаходяться в канонічних межах двох митрополій: Білокриницької (що знаходиться у румунському місті Браіла) та Московської.

Як повідомляє «Релігія в Україні», низка делегатів висловили побоювання, що все більший вплив на духовне життя у Білій Криниці має Білокриницька митрополія, що знаходиться в сусідній Румунії. Настоятеля храмів у Білій Криниці єрея Сергія Бобкова звинуватили у неповазі до першоєрарха РПСЦ митрополита Корнилія, бо той мав намір взяти участь у Великому Соборі Старообрядницької Церкви Білокриницької митрополії в м. Браїла (Румунія).
 
У зв'язку з цим, Освячений Собор Руської Православної Старообрядницької Церкви прийняв Постанову, в якій висловився про стосунки з Білокриницькою Митрополією і про стан справ у с. Біла Криниця.
 
Собор прийняв рішення "просити Митрополита Корнилія найближчим часом направити послання Митрополиту Леонтію із закликом в мирі та любові зберігати духовну єдність між нашими братніми митрополіями".
 
Також Собор призначив комісію для вивчення ситуації в с. Біла Криниця, до складу якої увійшли: голова –архиєпископ Київський і всієї України Саватій, протоєрей Валерій Шабашов, протоєрей Алексій Комендантов, протоєрей В'ячеслав Зобнін.
 
На черговій Раді митрополії РПСЦ комісія має доповісти про результати своєї роботи.
 
Постанову Собору підписав єпископат РПСЦ на чолі з Предстоятелем, Митрополитом Московським і всієї Русі Корнилієм.

 

http://www.religion.in.ua/