Визначено склад Синоду ПЦУ на літній період

02.03.2020, 15:00
1 березня Предстоятель ПЦУ Епіфаній визначив склад Священного Синоду на літній синодальний період (1 березня – 31 серпня 2020 року), повідомляє пресслужба ПЦУ.

1 березня Предстоятель ПЦУ Епіфаній визначив склад Священного Синоду на літній синодальний період (1 березня – 31 серпня 2020 року), повідомляє пресслужба ПЦУ.

Окрім Головуючого та постійних членів Синоду митрополита Львівського Макарія та митрополита Вінницького і Барського Симеона, відповідно до п. 1 розділу V Статуту та з урахуванням рішень Архиєрейського Собору від 14 грудня 2019 року, членами Синоду на відповідний період є:

Андрій, митрополит Галицький, керуючий Івано-Франківською єпархією;

Димитрій, митрополит Львівський і Сокальський;

Мефодій, архієпископ Сумський і Охтирський;

Сергій, архієпископ Донецький і Маріупольський;

Михаїл, архієпископ Вінницький і Тульчинський;

Нестор, архієпископ Тернопільський і Кременецький;

Іларіон, архієпископ Рівненський і Острозький;

Герман, архієпископ Чернівецький і Хотинський;

Симеон, архієпископ Дніпровський і Криворізький.

У своїй доповіді на Архієрейському Соборі митрополит Епіфаній зазначив:

“Статутом передбачено два піврічних періоди – з березня по серпень і з вересня по лютий – після завершення яких відбувається ротація частини членів Синоду. Для того, щоби цей механізм піврічної ротації запрацював, слід після завершення річного періоду повноважень членів Синоду частині з них продовжити виконання обов’язків до серпня 2020 р. Отже, з 1 березня наступного року буде призначено частину нових членів Синоду, а решта зміниться з 1 вересня і таким чином визначений Статутом механізм запрацює повноцінно”.