• Головна
  • Новини
  • Предстоятель ПЦУ зустрівся з сім’ями політв’язнів Кремля та полонених на Донбасі...

Предстоятель ПЦУ зустрівся з сім’ями політв’язнів Кремля та полонених на Донбасі

02.03.2020, 08:55
Предстоятель ПЦУ зустрівся з сім’ями політв’язнів Кремля та полонених на Донбасі - фото 1
З нагоди річниці спротиву Криму російській окупації Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 29 лютого зустрівся з сім’ями політв’язнів Кремля та полонених і безвісти зниклих на Донбасі.

З нагоди річниці спротиву Криму російській окупації Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 29 лютого зустрівся з сім’ями політв’язнів Кремля та полонених і безвісти зниклих на Донбасі.

Як повідомляє пресслужба ПЦУ, захід розпочався з молебню  у Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі, після якого Митрополит  звернувся до присутніх.

dsc_4708.jpg

“Ми віримо, що Господь може визволити тих, які перебувають тимчасово в полоні та перебувають у російських в’язницях.  Ми з вами вже маємо досвід того, що Господь створює певні умови, коли вони виходять із в’язниці і сьогодні я бачу, що серед нас є багато тих, які пройшли ці випробування. Тому Церква як помічник, як порадник і як пастир сьогодні надихає кожного із вас не опускати руки, а проявляти свою віру у молитві і покладати надію на Бога. Господь неодмінно почує нашу молитву, бо коли ми збираємось такою великою громадою, то Господь перебуває з нами”, – зокрема сказав Предстоятель.

Підтримати родини незаконно утримуваних та зниклих безвісти завітала низка іноземних дипломатів. А саме, Тимчасово повірений у справах США в Україні, Посол Європейського Союзу, представники Великої Британії, Японії, Франції, Бельгії, Болгарії, Польщі, Румунії, Чорногорії та інших країн і міжнародних інституцій.З української сторони були присутні Міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Оксана Коляда, представники кримськотатарського народу – народні депутати України Мустафа Джемілєв і Рефат Чубаров, Постійний представник Президента в АР Крим Антон Корнієвич з першою заступницею, представники Міністерства закордонних справ та інші почесні гості.

Рідні полонених і зниклих безвісти не приховуючи сліз розповідали про свій біль за близьких. Свідченням того, що надія на Бога здатна творити дива, стали виступи тих, хто пережив роки полону і тортур та зрештою повернувся додому.

“На серці залишається рана і біль від почутого. Сьогодні не можливо було слухати і не перейнятися болем батьків та рідних. Тому ми продовжимо робити все від нас залежне, щоб допомогти. Думаю, що ця зустріч дасть новий поштовх, щоб ми через певний час знову засвідчили про те, що наша молитва почута Богом. Але для цього потрібна спільна щира віра. Нам не потрібен мир у неволі. Ми чуємо про такий «мир» від свідків, які були там на окупованих територіях. Ми будемо до кінця боротися, бо на нашому боці правда. Переконаний, агресор врешті-решт зазнає поразки і полонені повернуться додому. А поки давайте і надалі допомагати один одному і тоді любов згуртує та об’єднає нас. Дякую усім вам”, – сказав Митрополит.