• Головна
  • Новини
  • Владика Філарет погрожував Митрополиту Епіфанію «знесенням» з престолу, - Євстратій (Зоря)...

Владика Філарет погрожував Митрополиту Епіфанію «знесенням» з престолу, - Євстратій (Зоря)

10.02.2020, 09:25

Заступник голови Управління по зовнішніх зв'язків ПЦУ, архиєпископ Евстратій (Зоря) в інтерв'ю журналістці Соні Кошкіній розповів, що почесний патріарх Філарет погрожував поваленням предстоятелю ПЦУ Митрополиту Епфанію. Також він вимагав від нього відмовитися керувати Церквою в Україні, а представити її тільки за кордоном. Упрапвління ПЦУ Філарет хотів залишити за собою.

Заступник голови Управління по зовнішніх зв'язків ПЦУ, архиєпископ Евстратій (Зоря) в інтерв'ю журналістці Соні Кошкіній розповів, що почесний патріарх Філарет погрожував поваленням предстоятелю ПЦУ Митрополиту Епфанію. Також він вимагав від нього відмовитися керувати Церквою в Україні, а представити її тільки за кордоном. Упрапвління ПЦУ Філарет хотів залишити за собою.

Філарет був впевнений, що Епіфаній не зможе об’єднати Церкву і утримати її, - каже архиєпископ Зоря. 

Він зазначив, що заява була озвучена під час однієї із зустрічей Філарета з Епіфанієм, коли вони ще спілкувалися. Архиєпископ ПЦУ підкреслив, що останній раз у відносно нормальній атмосфері зустріч предстоятеля ПЦУ і почесного патріарха відбулася перед Великоднем 2019 року.

«Потім фактично нормального спілкування не було, так як патріарх вже на початку квітня передав через одну людину митрополиту свій остаточний ультиматум, умова:« Або ви виконаєте все те, про що ми говорили, - що я патріарх, я є головою Церкви, а ви будете представляти її поза, - або я буду діяти так, як вважаю за потрібне. Я вийду до людей, я скажу те, що вважаю за потрібне, люди підуть за мною». Він говорив багатьом людям не один раз: «Епіфанія знесуть. Чи підуть за патріархом - Епіфанія знесуть», - повідомив про суть конфлікту між митрополитом і почесним патріархом архиєпископ Зоря.