ПЦУ створить благодійну Фундацію Мазепи

04.02.2020, 10:10
У Православній Церкві України планують створити дві благодійні фундації – Митрополичий фонд ПЦУ, який опікуватиметься інституційною розбудовою церкви, і Фундацію Мазепи, яка дбатиме про розвиток соціального служіння.

У Православній Церкві України планують створити дві благодійні фундації – Митрополичий фонд ПЦУ, який опікуватиметься інституційною розбудовою церкви, і Фундацію Мазепи, яка дбатиме про розвиток соціального служіння.

Про це заявив предстоятель Православної Церкви України Митрополит Київський і всієї України Епіфаній на пресконференції з нагоди першого року інтронізації у понеділок, 3 лютого, повідомляє “Укрінформ“.

“Сьогодні ми будемо презентувати дві фундації: перша – Митрополичий фонд Православної Церкви України, який більшою мірою буде відповідати за інституційне становлення ПЦУ, а на базі цього фонду ми створимо Фундацію Мазепи, яка дбатиме про розвиток соціального служіння, а також опікуватиметься зв’язками між суспільством і Українською державою”, – сказав митрополит Епіфаній.

За його словами, соціальне служіння має для Церкви велике значення і є одним з пріоритетів його діяльності як предстоятеля ПЦУ.

Митрополит Епіфаній підкреслив, що ПЦУ покликана допомагати як її вірянам, так і всім іншим людям, тому що зараз ми перебуваємо у складній ситуації – на теренах східної України внаслідок агресії з боку Росії відбувається неоголошена, але реальна війна.

“Є багато людей, які втратили домівки, стали вимушеними переселенцями. Тому ми докладаємо багато зусиль, щоб наші єпархії на сході України допомагали таким людям, і не тільки. Зараз ми працюємо над розробкою концепції соціального служіння нашої Церкви, і будемо надалі робити все задля того, щоб Церква допомагала тим людям, які зараз перебувають у складному становищі”, – запевнив предстоятель Епіфаній.