• Головна
  • Новини
  • Митрополит Епіфаній у річницю інтронізації звернувся до помісних Церков світу та до православних українців...

Митрополит Епіфаній у річницю інтронізації звернувся до помісних Церков світу та до православних українців

03.02.2020, 11:39

Предстоятель Православної Церкви України Митрополит Епіфаній сьогодні, у річницю своєї інтронізації річницю інтронізації, висловив сподівання, що через рік прийматиме в українських святинях «все більше й більше гостей та представників інших помісних Православних Церков».

Предстоятель Православної Церкви України Митрополит Епіфаній сьогодні, у річницю своєї інтронізації, висловив сподівання, що через рік прийматиме в українських святинях «все більше й більше гостей та представників інших помісних Православних Церков».

Про це митрополит написав на своїй сторінці у Facebook.

«Рік тому, в день 40-річчя, я отримав найвідповідальніше покликання — бути предстоятелем автокефальної, помісної Української Православної церкви», — написав Епіфаній, додавши, що цей рік «був непростим та повним різноманітних викликів».

Він наголосив, що «завдяки єдності» Православну Церкву України вже визнали Константинопольська Церква-Матір, Олександрійський Патріархат та Елладська Церква.

«Вірю, що, святкуючи наступну річницю нашого спільного буття, ми прийматимемо в наших українських святинях все більше й більше гостей та представників інших помісних Православних Церков… Ми всі різні, але об’єднані єдиним тілом Церкви Христової. Тож будемо єдиними», — додав він.

Митрополит також додав: «Спільними зусиллями ми і надалі будемо будувати Церкву відкриту для всіх, щоб разом іти шляхом, який веде до спасіння. А також – наполегливо працювати, щоби всі православні українці об’єдналися навколо Київського престолу».